Starsale kijkt tevreden terug op de veiling!

zaterdag 12 september 2020

Starsale kijkt tevreden terug op de veiling!

Gisteravond werd in de HJC manege te Tolbert de 20ste veulenveiling van Starsale Auctions gehouden.

Een bijzondere veiling, want de organisatie van Starsale wist het in deze moeilijke corona-tijd toch voor elkaar te krijgen om een live-veiling te organiseren en zo voor de noordelijke fokkers een afzetmogelijkheid voor hun veulens te creëren.

Het was ook een bijzondere veiling omdat we dit jaar afscheid hebben genomen van een heel bijzonder bestuurslid, Abel Vink. Abel Vink is vanaf het begin betrokken bij Starsale en heeft jarenlang ontzettend veel werk voor de veiling verricht. Veel mensen zullen hem zien als het gezicht van de Starsale Auctions. We bedanken Abel Vink voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor de veiling!

Met 46 veulens in de veiling, kopers op de tribune en veel online bieders waren er genoeg ingrediënten voor een succesvolle veiling.

Het duurste dressuurveulen komt van Terschelling en zal zijn leven voortzetten aan de vaste wal. Percy-Jack (v. Ferguson), gefokt door Janneke Gnodde, gaat verhuizen naar de stallen van Rom Vermunt, die het veulen met nog twee investeerders heeft aangekocht voor een prijs van € 14.000,--

Parinjo (v. Carinjo HDC), gefokt door A. Oosterveld uit Rheezerveen, is aangekocht door een Nederlandse koper voor een bedrag van € 11.000,-- en was hiermee het duurste springveulen van de veiling.

Ook de buitenlandse kopers wisten hun weg naar Starsale te vinden. Het Contendrix veulen Phyliz verhuist naar de stallen van Toni Hassmann uit Duitsland. Verder zijn er veulens verkocht naar onder andere Litouwen, Polen en Amerika.

Starsale kijkt tevreden terug op de veiling. Ruim 85% van de veulens is verkocht, waarvan 25% online. De gemiddelde prijs van de veulens komt uit op ruim € 5.800,--

Langs deze weg bedanken we iedereen die heeft geholpen om deze veiling mogelijk te maken!