Prima sfeer en reële prijzen op Starsale Auctions

woensdag 25 augustus 2021

Prima sfeer en reële prijzen bij Starsale Auctions in Tolbert!

Gisteravond werd in de HJC Manege van Tolbert de 22ste Starsale Auctions veulenveiling georganiseerd. Op deze hybride veiling kwamen de veulens live in de baan en kon er tegelijkertijd online worden meegeboden op de veulens. Deze hybride vorm geeft transparantie en trekt ook vele buitenlandse kopers.

Met 55 te veilen veulens had veilingmeester Frederik de Backer een goed gevuld programma. Alle ingrediënten voor een succesvolle veiling waren aanwezig, uitverkochte tribunes, met veel buitenlandse kopers in de zaal, een groep interessant gefokte veulens en een gemoedelijke sfeer.

Het duurste dressuurveulen werd afgeslagen op een bedrag van € 20.000,-- .

Romanof A (v. For Romance I), gefokt door A. Adriaansen, had de kopers op zijn hand en zal binnenkort verhuizen naar zijn nieuwe eigenaren in Polen.

Riëlle van de Valckenborg (v. Tangelo van de Zuuthoeve, gefokt door L. Havinga) verwisselde voor     € 9.500,-- van eigenaar. Het duurste springveulen van de avond blijft in Nederlandse handen.

Starsale kijkt tevreden terug op de veiling, waar zowel live als online kon worden geboden. Maarliefst 93% van de veulens is daadwerkelijk verkocht voor een gemiddelde prijs van € 6.800,--. Er was veel buitenlandse belangstelling voor de veulens. Kopers uit onder andere Duitsland, Engeland, Ierland, Polen en Litouwen investeerden in veulens op de Starsale Auctions. Ook zijn veel veulens direct verkocht aan springruiters uit binnen- en buitenland.