Starsale Auctions 2023: reële prijzen en veel verkochte veulens!

donderdag 24 augustus 2023

Gisteravond vond in de HJC Manege te Tolbert de 24ste editie van Starsale Auctions plaats.

Alle ingrediënten voor een succesvolle veiling waren aanwezig, een goede collectie veulens, veel kopers in de zaal, veel online bieders en een gezellige sfeer.

Duurste veulen van de veiling was het dressuurveulen Tandango DC (v. Toto Jr.). Het extra bewegende veulen verwisselde voor € 19.000,-- van eigenaar. Het veulen blijft in Nederlandse handen.

Ook het Bordeaux veulen Tarantulus BSW werd voor een mooie prijs van € 13.000,-- verkocht over de grens naar onze oosterburen.

Bij de springveulens was Trouble JL (v. Carrera VDL) het duurste veulen. De hamer viel op een bedrag van € 12.000,-- . Dit kampioensveulen blijft in Nederland.

Trevor (v. Arezzo) verhuist voor € 11.000,-- naar een nieuwe stal.

Van alle geveilde veulens zijn er slechts twee veulens teruggekocht.

De gemiddelde veulenprijs komt uit op bijna € 6500,-- en daar is de organisatie van Starsale Auctions tevreden over. Starsale is een platform voor Noordelijke fokkers om hun veulens te vermarkten en de organisatie probeert een zo goed mogelijke veiling te faciliteren. In het huidige land van de veulenveilingen, waarin er steeds meer online-veilingen worden aangeboden, wordt het als live-veiling steeds uitdagender om staande te blijven.

Starsale dankt haar sponsors, vrijwilligers en alle anderen die deze veiling hebben mogelijk gemaakt. En niet te vergeten bedanken we de fokkers voor het vertrouwen in Starsale Auctions!